Colors | Mis van Doornik

De anonieme Mis van Doornik (Messe de Tournai) is een van de oudste meerstemmige missen. Dankzij Psallentes, onder leiding van Hendrik Vanden Abeele, konden we de pure schoonheid van dit juweel ontdekken. Festival Kortrijk combineerde de hemelse gezangen met Colors van Wim Henderickx. Tijdens Colors ontspint zich een complex polyfoon weefsel van vrouwenstemmen en elektronica. Psallentes zong de Mis van Doornik in het midden van de kerk en tussen de delen door laten 32 zangers rond het publiek Colors klinken. Een unieke ervaring.

Dit concert markeerde eveneens de twintigste verjaardag van Psallentes.

COLORS | Wim Henderickx

8 maart 2020 | Festival Kortrijk | Onze-Lieve-Vrouwekerk Kortrijk

Wim Henderickx - compositie en electronics

Psallentes olv. Hendrik Vanden Abeele

(zangeressen: Amélie Renglet, Lisa De Rijcke, Sarah Van Mol, Sarah Abrams, Kerlijne Van Nevel, Elisabeth Colson, Helen Cassano en Kristien Nijs)

Ars Vocalis Kortrijk, Zimra Izegem, Huniyāgar vocaal ensemble olv. Diederik Glorieux & Hannes Vanlancker

Het concert werd opgenomen en uitgezonden door Klara. Een deel van deze opname werd gebruikt als introductie voor een interview met Diederik Glorieux, uitgezonden op 12 mei 2021 in het programma Music Matters bij Olav Grondelaers. In dit interview ging Diederik uitgebreid in op de activiteiten van vzw Huniyāgar. Hij besprak de lopende projecten en introduceerde de nieuwe liedbundel, 'Als de bomen straks gaan rijden'